Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Αγαπητοί Συνδημότες,

   Σκοπός του δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου» (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με την περισσότερη ανάγκη, στις οικογένειες, στα παιδία και στους ηλικιωμένους. Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας κάθε μέρα. Οι επτά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μας παρέχουν Προσχολική Αγωγή και λειτουργούν ως σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας και προσχολικής εκπαίδευσης. Τα εννέα συνολικά Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) παρέχουν προστασία, φιλοξενία και ευχάριστο περιβάλλον στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Μέσω της Φιλαρμονικής, των Βιβλιοθηκών, της Λέσχης Ανάγνωσης και των δράσεων που υλοποιούμε, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην καθημερινότητά του προάγει τον Πολιτισμό σε όλες τις ηλικίες των πολιτών του.

   Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή

   Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα και στον Οργανισμό μας

   Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Άγγελος Πανούσης

   Νέα και Ανακοινώσεις

   Ωραιόκαστρο, 09.01.2021

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σε ετοιμότητα ο Δ. Ωραιοκάστρου για την ασφαλή και ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων Στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων προχώρησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου με στόχο την ασφαλή και ομαλή επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων την Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021.

   Προηγήθηκαν συσκέψεις στο γραφείο του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ευαγγελία Δρόσου, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελο Χατζηαντωνίου, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταύρο Μαρμαρίδη, και τους προέδρους της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιο Πανιώρη και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελο Πανούση.

   Ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, ζήτησε να γίνουν απολυμάνσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις, να διατεθούν μάσκες, γάντια μιας χρήσης και είδη απολύμανσης, να γίνουν τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 και οι υπεύθυνοι να είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων, ώστε εάν προκύψουν προβλήματα να επιλυθούν άμεσα.

   Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή έγιναν απολυμάνσεις στα δημοτικά σχολεία, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., καθώς επίσης στον παιδικό σταθμό και στα ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

   Επιπλέον, έγιναν τεστ Covid-19 σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες, στο προσωπικό των δομών της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

   «Φροντίσαμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία. Κάναμε απολυμάνσεις, ξεκινήσαμε τη διανομή νέων μασκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και διενεργήσαμε τεστ Covid-19. Επιπλέον, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταύρο Μαρμαρίδη, τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης της δευτεροβάθμιας τις τοποθετούμε επικουρικά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, μέχρι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια», τόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου.

   Διευκρίνισε πως αναφορικά με τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες υπάρχουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους των σχολικών μονάδων.

   «Από την Παρασκευή υλοποιούμε συγκεκριμένα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. Την Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διανομή των μασκών, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων για να λύσουμε τυχόν προβλήματα», σημείωσε ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου.

   «Ειδοποιήσαμε τους γονείς για την επαναλειτουργία των δομών μας. Κάναμε όλες τις ενέργειες για να υποδεχθούμε με ασφάλεια τα παιδιά και έτσι απολυμάναμε τον παιδικό σταθμό, αλλά προληπτικά και τα ΚΔΑΠ. Ακόμη, προγραμματίζουμε τακτικές απολυμάνσεις και τη διενέργεια επιπλέον τεστ Covid-19 για το προσωπικό μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιος Πανιώρης.

   «Με συντονισμένες ενέργειες προχωράμε στην επαναλειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μας. Οι παιδαγωγοί μας εξετάστηκαν με μοριακό τεστ Covid – 19 και είναι απολύτως υγιείς. Οι αίθουσες απολυμάνθηκαν και καλύπτουν απόλυτα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής. Με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών οι σταθμοί μας είναι έτοιμοι για να δεχθούν και πάλι τα παιδιά. Απευθύνω σύσταση και παρακαλώ τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, να μη συνωστίζονται στις εισόδους των σταθμών και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του προσωπικού μας», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης.