Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Αγαπητοί Συνδημότες,

   Σκοπός του δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου» (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με την περισσότερη ανάγκη, στις οικογένειες, στα παιδία και στους ηλικιωμένους. Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας κάθε μέρα. Οι επτά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μας παρέχουν Προσχολική Αγωγή και λειτουργούν ως σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας και προσχολικής εκπαίδευσης. Τα εννέα συνολικά Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) παρέχουν προστασία, φιλοξενία και ευχάριστο περιβάλλον στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Μέσω της Φιλαρμονικής, των Βιβλιοθηκών, της Λέσχης Ανάγνωσης και των δράσεων που υλοποιούμε, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην καθημερινότητά του προάγει τον Πολιτισμό σε όλες τις ηλικίες των πολιτών του.

   Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή

   Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα και στον Οργανισμό μας

   Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Άγγελος Πανούσης

   Νέα και Ανακοινώσεις

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Περισσότεροι από 100 συμπολίτες μας, κυρίως μέλη των Κ.Α.Π.Η., αλλά και οι παιδαγωγοί των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., προσήλθαν στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Ωραιοκάστρου στο ισόγειο του κτιρίου «Ιωάννης Καποδίστριας» την Τετάρτη 27/5/2020 και έδωσαν δείγματα για να ανιχνευθεί η πιθανότητα κρούσματος από τον covid-19. Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. μετά από πρωτοβουλία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. αφού προηγήθηκε φυσικά απολύμανση του χώρου. Μέλη των Κ.Α.Π.Η. και υπάλληλοι του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. προσήλθαν εθελοντικά για να προβούν στη συγκεκριμένη εξέταση στέλνοντας μήνυμα υπευθυνότητας για την ατομική υγεία και την κοινωνική προστασία των συμπολιτών μας πριν από την επαναλειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών μας σταθμών, γεγονός που αποτελεί εν τέλει τη μεγάλη επιτυχία της δράσης.

   Να ενημερώσουμε τους αγαπητούς γονείς ότι οι παιδικοί μας σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1/6/2020 σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου 162/29.5.2020 του Υπουργείου Εσωτερικών. Η εξέταση του προσωπικού του Οργανισμού μας πραγματοποιήθηκε ώστε οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές μας, να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους θα προσέλθουν σε προστατευμένο και ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον.

   Με εκτίμηση

   ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

   ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.