Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Αγαπητοί Συνδημότες,

   Σκοπός του δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου» (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με την περισσότερη ανάγκη, στις οικογένειες, στα παιδία και στους ηλικιωμένους. Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας κάθε μέρα. Οι επτά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μας παρέχουν Προσχολική Αγωγή και λειτουργούν ως σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας και προσχολικής εκπαίδευσης. Τα εννέα συνολικά Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) παρέχουν προστασία, φιλοξενία και ευχάριστο περιβάλλον στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Μέσω της Φιλαρμονικής, των Βιβλιοθηκών, της Λέσχης Ανάγνωσης και των δράσεων που υλοποιούμε, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην καθημερινότητά του προάγει τον Πολιτισμό σε όλες τις ηλικίες των πολιτών του.

   Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή

   Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα και στον Οργανισμό μας

   Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Άγγελος Πανούσης

   Νέα και Ανακοινώσεις

   Ωραιόκαστρο, 11.11.2020

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στην προμήθεια εξοπλισμού για την απολύμανση χώρων προχώρησε οΔημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και ΑλληλεγγύηςΩραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) εν μέσω του δεύτερου κύματος τηςπανδημίας Covid-19 και του γενικού lockdown.

   Ειδικότερα, ο Οργανισμός προμηθεύτηκε έναν εκνεφωτήεπαγγελματικού τύπου, πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης και είδηατομικής προστασίας (ειδικές στολές, μάσκες και ειδικά γυαλιά). Το προσωπικό καθαριότητας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. θα εκπαιδευτεί κατάλληλαγια να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό και θα υλοποιεί απολυμάνσεις,όποτε κρίνεται απαραίτητο.

   Την πρώτη εφαρμογή - δοκιμή έκανε σήμερα στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρουο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης.

   «Προμηθευτήκαμε τον ειδικό εξοπλισμό με σκοπό την ενίσχυση τωνμέτρων που εφαρμόζουμε για την προστασία από τον Covid-19 στιςεγκαταστάσεις που λειτουργούμε. Εν μέσω της πανδημίας κάνουμεαυτή την κίνηση για να δείξουμε εμπράκτως ότι βρισκόμαστε δίπλα στοπροσωπικό μας, στα παιδιά, στις οικογένειές τους, στους ηλικιωμένους.Διευκρινίζω και επισημαίνω πως η προμήθεια αυτού του εξοπλισμούδεν αντικαθιστά την απολύμανση που πραγματοποιείται και θασυνεχίσει να υλοποιείται από πιστοποιημένους φορείς, ότανεπιβεβαιωθεί θετικό κρούσμα Covid -19 στις δομές μας. Μας επιτρέπει,όμως, να πραγματοποιούμε επικουρικά και πιο συχνά απολυμάνσειςστις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., δηλαδή στους παιδικούς σταθμούς, σταΚΑΠΗ όταν επαναλειτουργήσουν, στις βιβλιοθήκες και στα γραφεία τηςδιοίκησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., ΆγγελοςΠανούσης.

   Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού παρόντες ήταν και τα μέλη του Δ.Σ.του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ελένη Τζάτσου και Παναγιώτης Κοτίδης.