Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Αγαπητοί Συνδημότες,

   Σκοπός του δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου» (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με την περισσότερη ανάγκη, στις οικογένειες, στα παιδία και στους ηλικιωμένους. Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας κάθε μέρα. Οι επτά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μας παρέχουν Προσχολική Αγωγή και λειτουργούν ως σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας και προσχολικής εκπαίδευσης. Τα εννέα συνολικά Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) παρέχουν προστασία, φιλοξενία και ευχάριστο περιβάλλον στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Μέσω της Φιλαρμονικής, των Βιβλιοθηκών, της Λέσχης Ανάγνωσης και των δράσεων που υλοποιούμε, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην καθημερινότητά του προάγει τον Πολιτισμό σε όλες τις ηλικίες των πολιτών του.

   Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή

   Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα και στον Οργανισμό μας

   Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Άγγελος Πανούσης

   Νέα και Ανακοινώσεις

   Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις των παιδικών και βρεφικών σταθμών του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) με μέριμνα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη. Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ), Θωμάς Βράνος, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο και συζήτησαν λεπτομερώς για την υλοποίηση του προγράμματος. Κατόπιν, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, επισφραγίζοντας και τυπικά τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος για την προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017. Η συγκεκριμένη δράση ύψους 300.000 ευρώ αφορά στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παιδικών και βρεφικών σταθμών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω..

   Ειδικότερα, αφορά σε βελτιώσεις των κτιρίων με ειδικά δάπεδα, χρωματισμούς, εγκατάσταση πλαισίων αλουμινίου με προστατευτικό πλέγμα (σίτες) και αλλαγές κεραμοσκεπών. Επίσης, περιλαμβάνει τοποθετήσεις συστημάτων πυρασφάλειας, αλλαγές συστημάτων θέρμανσης, αγορά νέων σύγχρονων οικιακών συσκευών, προμήθεια εξοπλισμού επίπλωσης και, τέλος, διαμόρφωση των προαύλιων χώρων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

   Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης, δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα περνάμε στο πιο σημαντικό σκέλος του μεγαλόπνοου εγχειρήματος, δηλαδή στην υλοποίηση των μελετών και στην εφαρμογή τους στην πράξη. Το έργο αυτό δεν έμεινε στα χαρτιά, αλλά παίρνει από τη διοίκησή μας σάρκα και οστά. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο Δήμο μας, δίνουμε τη δυνατότητα μιας τόσο ουσιαστικής παρέμβασης για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και ανανέωση των κτιρίων των παιδικών μας σταθμών με στόχο την ασφάλεια και την άριστη φιλοξενία των παιδιών. Στο επόμενο διάστημα των 12 μηνών, όταν ολοκληρώσουμε την παρέμβαση θα έχουμε τις ανταγωνιστικές κτιριακές εγκαταστάσεις παιδικών σταθμών όπως επιβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες της εποχής μας. Η σημερινή συμφωνία σε συνδυασμό με την ένταξη σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 150.0000 ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σηματοδοτεί τη νέα εποχή για το ΔΟΠΠΑΩ».